tiistai 14. maaliskuuta 2017

7! Aleksanterin teatterissa, 11.3.2017


7!
 
Showkuoro Aventur esiintyy jälleen tänä keväänä Aleksanterin teatterissa. Edellisen kerran kävin katsomassa heidän Kohu! –esitystään pari vuotta sitten ja nyt oli vuorossa 7! Aventurin show on hyvä muistutus siitä, että ihmisääni on maailman kaunein instrumentti ja orkesteria ei tarvita hienon äänimaailman luomiseksi. 

Pidin ohjelmiston rakenteesta, jossa oli selkeästi pyritty tasapainoon balladien, huumoripläjäysten ja tykityksen välillä. Pääroolissa kun kuitenkin koko ajan säilyi laulu. Sovitukset olivat pääosin erittäin onnistuneita (leijonanosan sovituksista oli tehnyt kuoron taiteellinen johtaja Miika Granholm), jotkut suorastaan huikeita. 7!:ssä olin erityisen tyytyväinen siihen, että esityksessä on monta kappaletta, jossa melodiaa laulavat altot; useimmitenhan kuoroteoksissa melodiaa laulavat sopraanot. Vaikka olen itse sopraano ja usein siksi vähän puolueellinen, niin nyt on pakko sanoa, että alttojen merkittävä rooli antoi ihan uutta syvyyttä ja tasapainoa illan esitykseen. Varsinkin kun altot suoriutuivat tehtävästään todella upeasti!


Myös kuoron miesjäsenet pääsivät muutaman kerran päärooliin. Rammsteinin fanina odotin itse ohjelman luettuani innokkaasti toisen osan aloittanutta Du hast –kappaletta. Harmi vaan, että tällä kertaa ilmeisesti tekniikka petti, koska osan aikaa mukana oli joku ylimääräinen ujellus, joka häiritsi kappaleesta nauttimista, mutta se ei ollut tietenkään esiintyjien vika. Du hastin siis vähän vesityttyä, henkilökohtaiseksi suosikikseni lauluista nousi loppupuolen Circle of Life –esitys. Sen aikana sai nauttia sekä hienosta laulusta että kivoista valoefekteistä.


Kuoro oli mielestäni vielä parantanut otteitaan parin vuoden takaisesta Kohusta. Koreografiatkin olivat sujuvampia tällä kertaa, joten en voi muuta kuin suositella esitystä kaikille, jotka nauttivat kauniista laulusta, viihteestä ja näyttävästä show’sta. Näytöksiä on jäljellä vielä useita Aleksanterin teatterissa ja yksi myös (17.3.) Tampereen Pakkahuoneella. Lippuja Helsingin näytöksiin saa Ticketmasterista ja Tampereelle Tiketistä tai Lippu.fi:stä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti