torstai 19. joulukuuta 2019

Fork Savoy-teatterissa, 13.12.2019


Jouluperinteistäni poiketen en tänä vuonna mennytkään kuuntelemaan Cantores Minoresia, vaan sain ystävältäni kutsun Forkin joulukonserttiin. Fork laulaa a capellana ja on lopettamassa uraansa, joten ajattelin, että täytyyhän se nyt toki käydä näin hieman viime tingassa katsastamassa. Tosin kun takana oli työviikko, jonka työpäivät olivat lähempänä 16:a kuin 8:aa tuntia, niin saatoin olla hieman väsähtänyt konserttivieras.

En ehkä ole aivan Forkin suurinta kohderyhmää, mutta yhtye on kyllä hyvin ammattitaitoinen ryhmä (Anna Asunta, Mia Hafrén, Kasper Ramström ja Jonte Ramsten). Äänet soivat hyvin yhteen ja joukko oli myös muuten hyviä esiintyjiä. Yhtyeen kiintiösuomenkielinen Asunta jäi ehkä kaikkein värittömimmäksi hahmoksi ja ainakin yksi sovitus oli vähän turhan kunnianhimoinen hänen äänelleen. Mutta kokonaisuuteena ilta oli oikein viihdyttävä ja jos yhtye jatkaisi esiintymistään, voisin kuvitella käyväni joskus toistekin heitä katsomassa.

Itse pidin eniten Mia Hafrénin sooloista. Hänen metalliversionsa Tonttujen jouluyöstä oli aivan hulvaton. Eikä Marilyn Monroe -tyylinen versio Petteri Punakuonosta jäänyt paljon jälkeen. Jonte Ramstenin Helga natt oli oikein kiva esitys (hävisi toki reippaasti Jussi Björlingille, mutta Björlingille nyt häviävät kaikki). Ja Kasper Ramströmin Last Christmas oli myös oikein viihdyttävä; taitava esiintyjä saa jopa niin kuluneeseen pop-biisiin sopivaa ironiaa mukaan. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli erittäin hiottu viihdepläjäys, joka sopi oikein mukavasti joulun odotukseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti