sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Fabulous Bäckström Brothers Kapsäkissä, 15.1.2017


FABULOUS BÄCKSTRÖM BROTHERS

 

Alun perin minulla oli lippu tähän esitykseen jo joulukuussa, mutta sairastapauksen vuoksi esitys peruttiin. Olin asiasta tosi harmissani, koska olin Bäckströmin veljesten Messiaan jälkeen todella kiinnostunut kuulemaan myös tämän esityksen. Onneksi Kapsäkki järjesti sitten tammikuulle korvaavan esityksen, johon pienistä vaikeuksista huolimatta pääsin.  

Juonena on veljesten ajomatka Amerikan halki; matka, jonka tarkoitus on antaa veljeksille aikaa tutustua paremmin toisiinsa, mutta josta tulee osa Wagnerin Siegfriedin harjoitusta.

Esitys on ajoittain erittäin hauska ja ajoittain kirkkaasti överiksi menevä. Jälleen kerran lavastus ja puvustus toimivat (puvustajana niin monesta pienestä produktiosta tuttu Tyra Therman). Pianon muuttaminen lohikäärmeeksi on suorastaan loistava idea!

Musiikillisesti esitys on vaihteleva. Kaikki alkoi Toby Parkin The God Particlesta (hieman erikoinen, moderni juttu), jatkui amerikkalaisten laulujen kautta kohtauksiin Siegfriedistä. Ne esitykset Petri Bäckström vetikin sitten todella yli, mutta ehkäpä Siegfriedin komedioiminen houkuttelee oopperalle lisää katsojia. Ja se ainakin on sanottava, että veljekset onnistuivat ihan mukavasti oopperan hieman erikoisen juonen selittämisessä.

Kaiken kaikkiaan iltapäivä oli ihan mukava. Erityiskiitokset on annettava pääosin pianon ääressä viihtyneelle Jukka Nykäselle. Hieno muusikko, jolla on komediallisia kykyjä myös!  

 
Ohjelma


Näyttämö



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti