sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kolme bassoa Savoy-teatterissa, 10.12.2016


KOLME BASSOA

 

Kolme venäläistä bassoa – Vladimir Kudashev, Andrey Antonov ja Valery Gilmanov – esiintyivät Savoy-teatterissa joulukonsertissa, jossa he kylläkin lauloivat vain yhden joululaulun, mutta muuta musiikkia oli senkin edestä. Ensimmäisessä osassa he keskittyivät pääasiassa ooppera-aarioihin ja toisessa osassa venäläisiin kansanlauluihin ja romansseihin.

Bassot olivat ilmiselvästi esiintyneet enemmänkin yhdessä, sillä yhteispeli toimi hyvin. Gilmanov oli todellinen koomikkokyky, jota Antonov hyvin komppasi, Kudashevin taas ottaessa hillitymmän roolin.

Musiikillisesti ilta oli ihan viihdyttävä. Esiintyjillä oli hyvin erityyppiset äänet, mikä paljastui vähän turhankin hyvin välillä yhteislauluissa, mutta joulukonserttina ilta lunasti kyllä paikkansa. Itse pidin ehkä eniten Andrey Antonovin esityksistä, vaikka ei hänkään ihan virheiltä välttynyt. Toisaalta Kudashevin laulama Greminin aaria Jevgeni Oneginista oli erittäin sydämeenkäyvä. Tosin pidän muutenkin aarian kohdasta, jossa Gremin laulaa rakastavansa Tatjanaa.

Illan jälkeen solisteilta oli mahdollista saada nimikirjoitukset, jotka kävin tietysti noutamassa ohjelmaani. Ohjelma oli muutenkin varsin hauska muisto, sillä esitys ei ollut ihan ohjelman mukainen. Tämä oli kylläkin kerrottu ohjelmassa (hieman huonolla suomen kielellä). Seuraavalla kerralla suosittelisin oikoluetuttamaan ohjelman myös vähän paremmin suomen osaavalla henkilöllä. Mutta ehkäpä kotikutoinen käännös sopi paremmin varsin rentoon ohjelmistoonkin.

Näyttämö


Ohjelma


Ohjelma





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti