torstai 15. joulukuuta 2016

Rodelinda Bolshoi-teatterissa, 13.12.2016


RODELINDA

 

Moskovan Bolshoi-teatteri esittää parhaillaan yhteisproduktiona Englannin Kansallisoopperan kanssa Georg Friedrich Händelin oopperaa Rodelinda. Teoksen ohjauksesta voi olla montaa mieltä, sillä kyseessä on modernisoitu versio. Itse en sille ihan hirveästi syttynyt.

Mutta ohjauksesta viis, kun musiikki on niin lumoavaa kuin Rodelindassa. Olen aina pitänyt Händelistä ja tämä teos on täynnä upeaa musiikkia. Ja kun laulajakunta on niin fantastinen kuin tässä produktiossa, niin kuulija ei voi muuta kuin nauttia.

Pidin tavattomasti Rodelindan esittäjästä Dina Kuznetsovasta. Hänellä on ihanan notkea, mutta täyteläinen ääni, jota on todellinen nautinto kuunnella. Mutta illan ehdoton tähti oli kyllä siitä huolimatta Bertaridon roolin laulanut amerikkalainen kontratenori Gerald Thompson. Uskomattoman upea tekniikka ja sanoinkuvaamattoman hieno ääni. Jo toisen näytöksen Rodelindan ja Bertaridon jäähyväisduetto vei sanattomaksi, mutta viimeisen näytöksen Bertaridon aaria ”Vivi, tiranno!” salpasi jo hengen. Ei voi muuta kuin ihmetellä, kuinka joku pystyy niin käsittämättömän vaikean aarian laulamaan niin suvereenisti.

Tämän oopperan voisin käydä kuuntelemassa vaikka kuinka monta kertaa aivan helposti! Upea ilta.

 
Ohjelma


Esiintyjät



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti