perjantai 1. kesäkuuta 2018

Casa Naisia Musiikkitalon Sonoressa, 31.5.2018


Sibelius-Akatemian laulumusiikin kandidaattiopiskelijat esittävät näyttämöllisenä lopputyönään Casa Naisia nimisen musiikkiesityksen. Tarina kertoo Taka-Töölön kulttuuriyhdistyksen kesäoopperan Hurjat huvit – valmistuksesta.

Hieman haasteellisten aikataulujen vuoksi mietin viime tippaan asti, menenkö katsomaan esitystä, mutta onneksi menin. Nämä nuoret naiset olivat saaneet aikaan hervottoman hauskan esityksen, jossa naurettiin naisille/miehille/stereotypioille ja ruodittiin välillä melko terävästikin niitä odotuksia joita ihmisille ja (erityisesti) naisten ulkonäölle asetetaan.

Esitys oli maksuton ja kieltämättä ohjelmalehtinen enemmän hämmensi kun selvensi odotuksia ennen esitystä. Mutta kun lehtisen luki esityksen jälkeen, niin kaikki oli selvää: kaikilla esiintyjillä (lukuun ottamatta pianistina toiminutta Nina Rantaa) oli sekä mies- että naisroolihahmo.

Teoksessa esiintyivät:

Iris Hernandez Toppari – Joonas/Maria

Sanna Iljin – Riku/Sofia

Aurora Marthens – Pertti/Annukka  

Niina Ranta – pianisti Vladislav Seitan

Elisaveta Rimkevitch – Masa/Katja

Heta Sammalisto-Muhonen – Lasse/Erja-Riitta

Casa Naisia sisälsi muutamia todellisia helmiä. Heta Sammalisto-Muhonen on erinomainen laulaja, mutta sen lisäksi hänen esiintymisensä (varsinkin vaitonaisena Lassena) oli aivan fantastista. Jos tämä nainen ei lyö itseään läpi, niin sitten ei kukaan!

Elisaveta Rimkevitchin Addio, del passato bei sogni ridenti –aaria La Traviatasta oli aivan huikea. Loppunuotti oli yksi parhaita koskaan kuulemistani.

Myös Sanna Iljin ja Aurora Marthens esiintyivät edukseen. Marthensia katsoessa tuli väistämättä mieleen aiemmin keväällä näkemäni Rita, jossa hän teki vähän samantyyppistä rehevää roolia.  Porukan heikoin lenkki laulullisesti oli mielestäni Iris Hernandez Toppari. Hänen äänensä ei oikein missään vaiheessa päässyt lentoon samalla tavalla kuin muilla.

Esitys siis oli ehdottomasti katsomisen arvoinen ja vielä tänään 1.6. sitä esitetään Musiikkitalon Sonoressa. Kannattaa mennä katsomaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti