maanantai 21. maaliskuuta 2022

Ian Honeyman Pitäjänmäen kyläkirkossa, 6.3.2022

Pitäjänmäen kyläkirkossa oli taas mielenkiintoinen konsertti, jossa skotlantilainen tenori Ian Honeyman lauloi Kevät ja kesä -teemalla sekä vanhaa että uudempaa musiikkia. Vanhin esitetty laulu oli 1200-luvun puolivälistä (Svmer is icumen in) ja tuorein oli Mark Hollisin The Colour of Spring vuodelta 1998.

Aivan ensiksi on todettava, että Honeyman on iästään huolimatta vielä tenorinakin ihan kelpo kunnossa, mutta ennen kaikkea hän on erinomainen esiintyjä, suorastaan show-mies. Lauluista oli koottu hämmentävänkin hyvin toimivat kevät- ja kesäteemat – ihan ensimmäiseksi ei tulisi mieleen, että hän pitkän ajanjakson musiikkia sisältävät laulut voisivat toimia niin hyvin yhdessä.

Honeyman säesti osittain itseään pianolla ja sen lisäksi säestyksestä huolehtivat Heidi Peltoniemi viola da gamballa ja sellolla sekä Aapo Häkkinen cembalolla. Heidän molempien soittoa on aina ilo kuunnella.

Parhaimmillaan Honeyman oli mielestäni Skotlannin kansallisrunoilijan Robert Burnsin runojen lauluissa (Ca’ the Yowes to Knowes, The Baks o’ Doon ja A Red, Red Rose). Hän suorastaan tempasi kuuntelijat syvälle laulujen tarinoihin ja tunneskaaloihin. Pelkästään näiden laulujenkin vuoksi konsertissa olisi kannattanut käydä. Mutta hienoja tulkintoja Honeyman esitti myös muissa illan lauluissa olivat ne sitten barokkia tai modernimpaa musiikkia.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti