maanantai 21. maaliskuuta 2022

Takala, Katajala ja Kataja Tampereen LiveLabissa, 8.3.2022

Yksi tämän kevään eniten odottamistani konserteista oli suurten suosikkieni Tuuli Takalan, Tuomas Katajalan ja Arttu Katajan Tampere LiveLabin esitys Rakkaimmat liedit. Pienessä intiimissä tilassa esitetty konsertti oli tunnelmallinen ja ehdottomasti Tampereen matkan arvoinen.

Alussa kaikki solistit esittivät saksankielistä liediä: Katajala lauloi Robert Schumannin Dichterlieben lauluja, Arttu Kataja pätkän Franz Schubertin Winterreisesta ja Tuuli Takala Richard Straussin liedejä.

Katajalan esitys on upea ja hänen kokemuksensa lied-laulajana tuntuu. Odotan todella hänen Winterreise-esitystään ensi kesänä. Saa nähdä, pärjääkö hän Katajan versiolle. Katajan Winterreise alkoi vähän tahmeasti, minkä hän itsekin myönsi, koska esityksen aloittaminen keskeltä laulusarjaa ei ole erityisen helppoa. Mutta aika pian kuulimme hänen upean versionsa tämän teoksen lauluista. Tuuli Takalan Strauss jäi miesten esityksiin verrattuna vähän valjuksi.

Väliajan jälkeen solistit esittivät vielä rakkaimpia suomalaisia liedejään. Tuomas Katajalan Oskar Merikannon Ma elän oli ihastuttava ylistys laululle ja Arttu Katajan esitys Jean Sibeliuksen Svarta rosor -laulusta oli yli parhaista ikinä kuulemistani. Myös Tuuli Takala onnistui suomalaisissa liedeissä paremmin ja Jean Sibeliuksen Demanten på marssnön oli ajankohtaisuudessaan erittäin onnistunut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti