sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Sevillan parturi Kansallisoopperassa, 25.2.2017


SEVILLAN PARTURI

 

Kansallisoopperassa oli uusintaensi-ilta Giancarlo del Monacon ohjaamasta Sevillan parturista 90-luvulta. Olen nähnyt parturin eri taloissa useampaan kertaan, joten muuten ei ehkä olisi tullut mentyä tätä versiota uudelleen katsomaan, mutta solistit houkuttelivat. Kreivi Almavivana oli suosikkini Tuomas Katajala, Rosinana erinomainen Rossini-laulaja Victoria Yarovaya ja Figarona hieno kroatialainen laulaja Leon Košavić.

Kieltämättä illan aikana muistui taas mieleen, miksi Sevillan parturi on niin suosittu. Musiikki on kaunista ja aariat todella koristeellisia ja hyvät solistit pääsivät oikein loistamaan niissä. Ohjaus oli minun makuuni välillä vähän liikaakin farssimainen, mutta eihän tässä mistään vakavasta oopperasta olekaan kyse.

Puvustukseltaan ja lavastukseltaan teos oli ihan onnistunut. Tapahtumat oli siirretty johonkin epämääräisen aikaan, joten valkoisia peruukkeja lievetakkeja oli vain lavasteita edestakaisin kantelevilla oopperan työntekijöillä.

Tämä ooppera sopii siis – ainakin tällä miehityksellä – sekä taidokasta laulua etsivällä että vähän kevyempää, viihteellistä tarinaa kaipaavalle oikein hyvin. Esityksiä on vielä useampia jäljellä, joten lippuja on melko hyvin vielä saatavilla.  

 
Kansallisooppera


Esityksen aloitusta odottaen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti