keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Matti Remes Myllypuron kirkossa 23.9.2018

Viikonloppuni päätti vielä toinenkin barokkiesitys. Olen blogissani usein kirjoittanut nuorten laulajien esityksistä, mutta tällä kertaa nostan hattua myös hieman kypsemmässä iässä oleville laulajille. Tenori Matti Remes piti 75-vuotispäiviensä kunniaksi konsertin Myllypuron kirkossa ja barokkimusiikin parissa. Tämä konsertti todisti, että ammattilaisuuden lisäksi laulaminen on hieno harrastus kaikenikäisille.

Illan teemana oli siis barokkimusiikki eri aikoina ja eri alueilla. Ja varsin kattava maantieteellinen alue tulikin käytyä läpi alkaen Englannista ja Italiasta ja päätyen Venäjän ja Suomen kautta Keski-Eurooppaan. Matti Remes kertoi minulle konserttikutsun lähettäessään, että hän halusi kerätä ohjelmaan vähän tuntemattomampia lauluja ja ohjelman koostumus olikin mielenkiintoinen. Remestä säesti pianisti Galina Khimich, joka esitti myös pari soolonumeroa.

Itse pidin eniten John Dowlandin lauluista. Ne olivat vähemmän koristeellisia, mutta tunnelmaltaan kiehtovia. Barokin naissäveltäjien lauluja kuulee myös verrattain harvoin, joten Barbara Strozzin Che si può fare oli oikea herkkupala.

Matti Remes esittää saman ohjelmiston vielä kerran Karjaan Pyhän Katariinan kirkossa sunnuntaina 30.9. klo 18, joten siellä on vielä mahdollisuus kuulla hieman harvinaisempia barokkilauluja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti