tiistai 4. huhtikuuta 2017

Dido ja Aeneas Vapaan taiteen tilassa, 3.4.2017


DIDO JA AENEAS

 

English Vocal Consort of Helsinki järjesti yhteistyössä Orpheus Muses ry:n kanssa virkistävän mutta dramaattisen oopperaesityksen Vapaan taiteen tilassa Helsingin Sörnäisissä. Oopperan esityspaikka oli varsin erikoinen, väestönsuoja kallion sisällä. Ei varmasti kaikkein sliipatuimpia ympäristöjä, mutta toimi yllättävän hyvin oopperanäyttämönä.

Ooppera oli modernisoitu tositelevision maailmaan ja vaikka hyppy Troijasta tositelevisioon onkin melkoinen, niin modernisointi oli poikkeuksellisen onnistunut ja yleisöllä oli hauskaa. Puvustus ja lavastus olivat yksinkertaisia, mutta jälleen toimivia. Yleisö pääsi osallistumaan oopperan/tositelevision tapahtumiin useampaankin otteeseen ja tällaisessa pienessä, intiimissä (jos nyt väestönsuojaa voi kutsua intiimiksi) tilassa se oli ohjaajalta (Iko Raatikainen) nerokas ratkaisu.

Ja oopperan paras anti oli tietenkin kaunis musiikki. Erinomaisena orkesterina toimi periodiorkesteri Dido’s Train Kaisa Ruotsalaisen johdolla. Laulajista ylitse muiden oli Didon roolissa loistanut Iida Antola. Mieletön ääni ja upea eläytyminen. Harvoin kuulee When I am laid –aariaa näin täydellisesti esitettynä! Kuolevan Didon tuskan todella tunsi.

Maanantain esityksessä lavalla oli draamaa vielä enemmän kuin oli suunniteltu, kun yksi esiintyjistä loukkaantui ja pyörtyi esityksen loppupuolella. Onneksi hän toipui loppukumarruksiin mennessä jo sen verran, että pystyi vilkuttelemaan lattialla maaten omat kiitoksensa.

Sisäänkäynti

Mainos (mainoksen kuvan copyright Ina Hukki)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti