sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Rusalka Kinaporin palvelukeskuksen juhlasalissa Helsingissä, 2.4.2017


RUSALKA  

 

Oopperayhdisty Fantasia esitti Antonín Dvořákin oopperan Rusalka Kinaporin palvelukeskuksen juhlasalissa. Olipa erikoinen kokemus. Ensimmäisen kerran kuulen kokonaisen oopperan pelkän pianosäestyksen voimin. Laura Kivikosken säestystä ei voi muuta kuin kehua. Kokonaisuutena oopperaa voi kutsua jopa kotikutoisen oloiseksi. Esityspaikka toi mieleen koulun juhlasalin ja väliaikatarjoiluna (kuului lipun hintaan) oli omenamehua ja pikkuleipiä. Mutta tietyllä tavalla tämä loikin teokseen oman viehätyksensä.

Lavastuksessa ja puvustuksessa Fantasia myös toimi kierrätysperiaatteella, minkä kyllä huomasi. Asut eivät olleet varsinaisesti loistokkaita, vaan toivat jälleen mieleen kotona koulunäytelmään muokatut puvut. Eniten pidin Vedenhengen harmaasta viitasta, vaikka huppu ei aina menossa päässä meinannutkaan pysyä. Valaistus oli aika sinivoittoinen, joka osittain ilmeisesti kuvasi vettä ja osittain surullista mielentilaa.

Pääosan laulanut Silja Sevonkari selvisi vaativasta roolista oikein hyvin ja pidin erittäin paljon myös Kalle Virtasen metsästäjästä, vaikka hänen roolinsa olikin kovin pieni. Mutta hänellä on erittäin kaunis ja pehmeä ääni, jota oli ilo kuunnella.

Lopuksi on todettava, että sen verran positiivinen kuva esityksestä jäi, että täytyy varmaan kyseisen yhdistyksen tuleviakin produktioita käydä katsomassa.

Sinisävyiset esiintyjät

Ohjelma, copyright Fantasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti