maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kesäyön unelma Sonoressa, 22.4.2017


KESÄYÖN UNELMA

 

Sibelius Akatemian ooppera esitti Benjamin Brittenin oopperan Kesäyön unelma Musiikkitalon Sonoressa. Suurin osa ihmisistä on varmasti nähnyt jonkun version kyseisestä Shakespearen tarinasta – joko näytelmän, elokuvan tai oopperan. Alkuperäinen tarina kertoo keijuista ja rakastumisen kiemuroista, mutta Sibelius Akatemia oli siirtänyt tarinan festareille ja tehnyt päähenkilöistä musiikkistaroja ja festarivieraita. Ihan kohtuullinen versiointi.

Päähenkilöistä Tytania jäi vähän hengettömäksi, mutta roolihahmo ei nyt ole kovin kummoinen eli siihen on vaikea verevyyttä saadakaan mukaan. Enemmän karaktääriä pystyi saamaan aikaan Oberonin roolin laulanut Maiju Vaahtoluoto ja hän oli yllättävänkin vakuuttava miehenä. Itse pidin kovasti Samuli Takkulan äänestä, joka suorastaan hehkui Demetriuksen roolissa.

Oopperan hauskinta antia oli oopperan sisällä oleva näytelmä, jota ”huoltomiehet” esittivät häitä odottavalle herttualle ja hänen morsiamelleen. Varsinkin Visa Kohva pääsi oikein kunnolla revittelemään Bottomin roolissa, mutta eivät muutkaan huoltomiehet toiseksi jääneet. Visa Kohva osoitti muutenkin hallitsevansa laulamisen lisäksi myös komedian tekemisen. Hän oli oikein vakuuttava aasikin.

Lavastus ja puvustus olivat mukavan festivaalimaisia ja kumisaappaiden runsaus välillä suorastaan huvitti.

Esityksiä on vielä useita jäljellä, joten voin lämpimästi suositella siihen tutustumista. Lippuja saa www.ticketmaster.fi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti