maanantai 19. syyskuuta 2022

Voittajat lavalla - lauluja Ukrainalle Musiikkitalossa, 4.9.2022

Suomen kulttuurirahaston järjesti Musiikkitalossa konsertin Voittajat lavalla – lauluja Ukrainalle, jossa esiintyivät vuoden 2014 Mirjam Helin laulukilpailussa palkitut ukranalainen sopraano Kateryna Kasper ja kroatilainen baritoni Matija Meić.

Varsin harvalukuinen yleisö saikin musiikkia koko rahalla: osa lauluista oli kansainvälisesti tunnetuilta säveltäjiltä kuten Felix Mendelssohnilta ja hänen sisareltaan Fanny Hensel-Mendelssohnilta (Kaspars), Benjamin Britteniltä ja Franz Lisztiltä (Meić), mutta joukossa oli myös hieman tuntemattomampia säveltäjiä esim. Ukrainasta ja Kroatiasta. Pidin siitä, että ohjelma koostui usealta säveltäjältä kootuista erityyppisistä lauluista.

Kasper esiintyminen oli varsin pienieleistä, mutta hänen upea äänensä pääsi silti hyvin oikeuksiinsa, varsinkin ukrainalaiset laulut tuntuivat olevan hänelle läheisiä, mikä tietysti onkin ymmärrettäävää.

Meić oli esiintyjänä hieman fyysisempi ja hänen valitsemansa laulutkin olivat voimakkaita ja tunteellisia. Itse pidin ehkä eniten Benjamin Brittenin Seitsemän sonettia Michelangelolle -lauluista. Olen kuullut useita Brittenin oopperoita ja vaikka olenkin pitänyt niistä, niin näistä lauluista pidin oikeastaan vielä enemmän.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti