sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Anna Karenina Moskovan Operettiteatterissa, 18.11.2016


ANNA KARENINA

 

Kiitos epäkiitollisten lentoaikataulujen minulla oli mahdollisuus viettää yksi ilta Moskovassa. Kyseisenä iltana koko Moskovasta ei löytynyt yhtään oopperaesitystä, joten päätyin Moskovan Operettiteatteriin katsomaan syksyn uutuusmusikaalia Anna Kareninaa.

Tarinahan on kaikille tuttu: vanhemman miehen kanssa naimisissa oleva, pienen pojan nuori äiti Anna Karenina rakastuu nuoreen upseeriin, jättää miehensä ja poikansa joutuakseen myöhemmin upseerin hylkäämäksi ja tekee lopussa itsemurhan hyppäämällä junan alle.

Pakko todeta, että esityksestä näki, että rahaa ja lahjakkuutta oli käytössä. Lavasteet olivat sinänsä aika yksinkertaiset metallitelineet, mutta videoprojisoinneillä ne muuttuivat aateliston palatseista, juna-asemaksi ja viljapelloiksi. Hienoa työtä! Pukujakin kelpasi ihailla. Myös valojen käyttö oli huikeaa, varsinkin loppukohtaus, jossa yleisöäkin valaistiin, jäi mieleen.

Musiikki oli ehkä kuvattavissa venäläiseksi popiksi: ihan kivaa, mutta en kyllä usko, että tästä teoksesta mitään klassikkoja esiin nousee. Esiintyjät olivat lähes kauttaaltaan erittäin ammattitaitoisia ja itse pidin Kittyä esittäneestä Daria Janvarinasta erityisen paljon. Vaikka kyllä musikaalin huippuhetki minulle oli oopperassa tapahtunut kohtaus, johon oli mukaan saatu laulamaan Oksana Lesnichaya Bolshoi teatterista.

Vielä on pakko todeta, että tanssijat olivat suorastaan upeita. Koreografia oli vauhdikas, paikoitellen akrobaattinen. Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin viihdyttävä ja visuaalisesti näyttävä.

 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti