sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Messias-oratorio Tuomiokirkossa, 4.11.2016


MESSIAS

 

Cantores Minores esitti G.F. Händelin Messias-oratorion Helsingin Tuomiokirkossa Pyhäinpäivän aattona. Olen aiemmin käynyt kuuntelemassa Cantores Minoresin saksankielisiä oratorioita ja passioita, joten tämä englanninkielinen oratorio oli mukavaa vaihtelua.

Esitys olikin suorastaan huikea. Kuoro oli – kuten tavallista – mahtavaa kuunneltavaa ja Messias-oratorion paljasti aivan uusia sävyjä kuoron laulusta. Todella hienoa työtä ja varsinkin matalammat äänet pääsivät oikeuksiinsa tässä teoksessa.

Hienon kuoron ohella illan solistit loistivat myös. Tunnustan suoraan olevani Tuomas Katajalan fani, joten hänen esiintymistään oikein odotin, varsinkin kun olen aiemmin kuullut häntä vain oopperarooleissa. Upea hän oli tässä kirkollisessa teoksessakin: Katajalan tenori on ihanan lämmin ja soiva. Muutkin miessolistit, kontratenori Teppo Lampela ja baritoni Aarne Pelkonen, lauloivat todella hienosti. Eniten yksittäisistä osista, odotin sopraanoaariaa Rejoice greatly, o daughter of Zionia. Sen suhteen petyin hieman. Vaikka Johanna Rusanen lauloi erittäin kauniisti koko illan, mielestäni kyseisen aarian tulkinta oli vähän liian agressiivinen. Aarian koristekuviot olisivat kuulostaneet tasapainoisemmilla hieman kevyemmällä otteella laulettuina.

Suomalainen barokkiorkesteri soitti koko illan hienosti ja vaikka esitys kesti luvatun kahden ja puolen tunnin sijasta kolme tuntia, niin yleisö oli varmasti todella tyytyväinen illan antiin.

Tuomiokirkko


Alttari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti