torstai 3. marraskuuta 2016

The Fabulous Bäckström Brothersien Messias Alminsalissa, 2.11.2016


MESSIAS

 

The Fabulous Bäckman Brothersien vierailu Alminsalissa eli Messias-musiikkiteatteriproduktio sai todella hyvälle mielelle. Petri ja Jouni Bäckströmillä on molemmilla klassisen laulun koulutus, minkä kuulee, mutta heillä on myös mahtava taito tehdä komediaa. Vaikka esityksessä toki on mukana myös musiikkia, myös ooppera-aarioita, niin musiikki jää sivurooliin. Eivätkä esiintyjät itsekään sitä ihan tärkeimpänä asiana näyttäneet pitävän – sen verran raskaalla vibraatolla esim. Petri Bäckström lauloi.

Ohjaus käyttää hienolla tavalla hyväkseen miesten ilmeikkyyttä ja liikekieltä. Petri Bäckströmin Neitsyt Maria on aivan hulvaton; kookas kaljupäinen mies esittämässä nuorta viatonta tyttöstä on sekä hauska että myös liioittelevalla tavalla uskottava. Myös yleisö vedettiin mukaan esitykseen ja juuri sopivassa määrin ja mukavalla tavalla.

Lavastus ja varsinkin puvustus osoittivat, että pienillä asioilla voi saada suuria illuusioita aikaiseksi: kaularusetti hiusnauhaksi ja Petristä tulee Maria!

Esityksen ainoalta turhalta elementiltä tuntui itse asiassa veljesten äitiä esittänyt Reetta Ristimäki. Mutta ehkä hänen aariansa antoivat veljeksille sopivat hengähdystauot muuten aika vauhdikkaasti etenevässä esityksessä.

Suosittelen todella lämpimästi esitystä kaikille, jotka haluavat nauraa sydämensä pohjasta. Viimeinen esitys on 17.12., joten vielä on aikaa ostaa lippu http://www.lippu.fi.

Näyttämö

Fanituote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti