perjantai 19. toukokuuta 2017

Voice Box Musiikkitalon Black Boxissa, 18.5.2017


VOICE BOX
 
Miika Hyytiäisen jatkotutkintoteos Voice Box oli varsin mielenkiintoinen esitys. Vajaan tunnin mittainen teos oli ohjelman mukaan ooppera - tai sitten Singspiel, tai Gesamtkunstwerk tai kokeellista musiikkiteatteria. No, oli mitä oli; teos oli joka tapauksessa varsin kiinnostava esitys äänestä. Uskoisin, että suurin osa yleisöstä heräsi viimeistään teoksen aikana oikeasti pohtimaan, mitä on ääni ja mitkä sen rajat ovat.

Mia Heikkilä pääosassa professori M.H.:na teki loistavan esityksen ja todella esitteli omaa ääntään ja sen mahdollisuuksia ja rajoja. Hyvää työtä tekivät myös Jacintha Damström assistenttina ja Maija Parko pianistina. Esiintyipä itse säveltäjäkin teoksessa videon välityksellä (ja tietysti loppuhuipennuksessa). Teoksen teeman mukaisesti lavastuskin perustui laatikkoihin ja puvustus oli varsin arkinen, mukaan luettuna loppupuolella käyttöön otetut Fuck the fach –teepaidat.

Miika Hyytiäinen vastasi teoksen sävellyksestä, konseptista ja libretosta. Mielestäni hän sai hienosti yhdistettyä tärkeän aiheen humoristiseen otteeseen. Pääosassa oli kuitenkin musiikki ja siihen liittyvä ilo. Vaikka korkeitakin muureja on luotu ja yritetään luoda, niin tärkeintä on kuitenkin itse musiikki. Voin hyvin kuvitella, että tekijöillä on ollut erittäin hauskaa teosta työstäessään.  

Hauskana sivuhuomautuksena voi sanoa, että oli aika kutkuttavaa kuunnella teosta nimeltä Voice Box salissa, jonka nimi oli Black Box!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti