torstai 10. lokakuuta 2019

Soirèe Offenbach Musiikkitalon Sonoressa, 9.10.2019


Nyt on operetin ystäville mukava pieni välipala tarjolla, kun Sibelius Akatemian lopetteleva oopperaluokka esittää Musiikkitalon Sonoressa Jacques Offenbachin säveliä. Potpurri on koottu useammasta teoksesta: Kaunis Helena, Orfeus Manalassa, Hoffmannin kertomukset, Pariisilaiselämää, La Périchole.

Jo lavasteilla (Markku Nenonen) oli luotu kunnon operettitunnelmaa punaisine sohvineen ja kattokruunuineen. Puvustus (Elina Kolehmainen) noudatti samaa linjaa ja kun Helsinki Sinfoniettan soittajat oli vielä laitettu soittamaan lavan toiseen laitaan hieman normaalia pirtsakammissa asuissa, niin operettitunnelma oli taattu.

Offenbachin sävelistä oli koottu mukava sekoitus, jossa oli melkein juonentynkääkin. Laulajat heittäytyivät mukaan tarinoiden absurdeihin kohtauksiin; osa toki paremmin kuin toiset. Jälleen kerran Minna-Leena Lahti (Eurydice, Minerva) oli suosikkini. Hän oli omaksunut operetin kevyen humoristisen ilmaisun hienosti ja kun laulukin vielä sujui kiitettävästi, niin esitys oli hieno. Réka Batan (Diane, Helena) kaunis ja voimakas ääni pääsi myös oikeuksiinsa esityksessä. Pidin myös kovasti Henri Tikkasen (John Styx, Pluto) esityksestä.

Mutta yksilösuoritusten lisäksi on todettava, että valmistuva luokka toimi hienosti myös ryhmänä. Kun lopussa ensin Rachel McIntosh esitti hulvattoman hienosti La Péricholesta aarian Je suis un peu grise, niin sen jälkeen koko ryhmä riehaantui vielä esittämään yhdessä loppunumerona varmasti Offenbachin tunnetuimmen sävelmän eli cancanin. Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja erinomainen loppuhuipennus. Operetin ystäville tiedoksi, että esityksiä on vielä kaksi jäljellä: perjantaina 11.10. ja lauantaina 12.10., joten ei kun lippuostoksille www.ticketmaster.fi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti