perjantai 14. lokakuuta 2016

Bollywood KaBOOM! Kaapelitehtaan Turbiinisalissa, 13.10.2016


Bollywood KaBOOM!

Tämä esitys on  sen verran kreisi, että kannattaa käydä katsomassa. Ooppera Skaala esittää yhdessä Shavan kanssa Kaapelitehtaan Turbiinisalissa (joulukuun alussa vielä yksi näytös Savoy-teatterissa) bhangra-oopperamusikaaliksi mainostettua Bollywood KaBOOM! -teosta. Teosta on kutakuinkin mahdotonta kuvata yhdellä sanalla; kyseessä on aika hämmentävä sekoitus kaikkea mahdollista.

Juonesta en osaa ihan tarkkaan sanoa, mitä se mahtoi olla, mutta jotain West Side Storyn tyyppistä draamaa siinä ilmeisesti oli. Mutta juonella nyt ei ollut niin väliä, kun mukana oli jähmeääkin jähmeämpi bhangra-tyyppi, muutama oopperalaulaja, jotka eivät varmaan olisi tarvinneet mikkejään, varsin rankasti maskeerattuja tanssijoita (olivatkohan ne joitain intialaisia taruolentoja?) ja pari ilmiselvästi musiikkiteatteria ennenkin harrastanutta tyyppiä. Laulajat lauloivat jokainen äänellään teosta varten sävellettyjä kappaleita, joissa bhangra, länsimaiset mahtipontiset musikaalisoundit, slaavilaiset pohjavireet, oopperatekniikka ja elektroninen tanssimusiikki olivat suloisessa sekasotkussa. Kun joukkoon sekoittui vielä jengimallinen puukkotaistelu ja kuolemanjälkeinen elämä, niin siitä tuli niin hilpeä sekasotku, että minä ainakin hihitin moneen otteeseen esityksen aikana.

Pipo tiukalla esitystä ei kannata tulla katsomaan, mutta jos haluaa katsoa hulvatonta hauskanpitoa lavalla, niin tämä on syksyn ehdoton must!

Bollywood KaBOOM!


Shava





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti