sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kuun maailma Tampereen konservatoriossa, 9.10.2016


KUUN MAAILMA

En ollut koskaan aiemmin käynyt Tampereen konservatorion esityksissä ja päätin vasta esitystä edeltävänä päivänä lähteä tätäkin oopperaa katsomaan. Pakko todeta, että olisi ollut sääli, jos en olisi esitystä nähnyt. Joseph Haydn on tunnetumpi orkesterimusiikistaan kuin oopperoistaan - minäkin olen aiemmin nähnyt vain vuosia sitten Orlando Paladinon -, mutta täytyy todella ihmetellä, miksi tätä oopperaa ei esitetä useammin. Kuun maailma on tyylipuhdas opera buffa ja sopisi hyvin esitettäväksi esim. Cosi fan tutten vaihtoehtona.

Onneksi Tampereelle on Helsingistä helppo kulkea julkisillakin; itse suosin junaa ja Pyynikkisalille voi rautatieasemalta joko kävellä (netin mukaan etäisyys on n. 2 km) tai kulkea bussilla, joita kulkee lukuisia välillä rautatieasema-Pyynikintori. Ja Pyynikintorin pysäkiltä on vain kivenheiton matka konservatorioon.

Haydnin musiikki siis soi kauniisti oopperanakin ja Erik Söderblomin ohjaus oli ihan mukava; välillä vähän liiankin roisi, mutta ei onneksi häiritsevästi. Välillä tosin lavalla oli liikaakin tapahtumia, niin että itse musiikki jäi taka-alalle, mikä harmitti. Puvustus oli hyvin buffamainen ja lavastus ihan ok. Mukana oli jopa pätkä uusinta teknologiaa eli liikkeenkaappausta. Juonen kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä, mutta olihan sitä ihan mukava katsoa.

Esiintyjistä ehdoton suosikkini oli Buonafedeä esittänyt Olli-Tapio Tikkanen. Todella hieno, tasainen baritoni-ääni ja upea esiintyminen. Tikkanen lauloi viime vuonna Timo Mustakallio –laulukilpailun finaalissa, joten ihan tuntematon suuruus hän ei ole.

Erikoisuutena täytyy vielä mainita, että tämä oli ensimmäinen oopperani, jossa yleisöä suorastaan kehotettiin ottamaan valokuvia ja laittamaan niitä sosiaaliseen mediaan.

#kuunmaailma


#kuunmaailma


#kuunmaailma





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti