torstai 27. lokakuuta 2016

Onyx Teatteri Toivossa, 26.10.2016


ONYX

 

Onyx on Teatteri Toivossa esitettävä vampyyrimusikaali, jota esitetään syksyn ajan (viimeinen näytös 17.12.) Helsingin Punavuoren Telakkarannassa. Vanha tehdasympäristö sopiikin erinomaisesti tarinan esityspaikaksi. Karhean tarinan sijoittaminen tuohon teatteriympäristöön toimi erinomaisesti ja enpä ole aiemmin teatterin katsomossa nojatuolissa istunutkaan!

Tarina alkaa siitä kun vampyyrien kuningas Heliodor kuolee ja tarina päättyy uuden hallitsijan valintaan. Tähän väliin sijoittuu sitten runsaasti kaikkea mahdollista: rakkautta, seksiä, vihaa, taisteluita, toveruutta ja uhrauksia. Minusta koko ensimmäinen näytös oli ikään kuin valmistumista toisen näytöksen varsinaisiin tapahtumiin.

Vaikka en ehkä alun perin ajatellut kuuluvani musikaalin varsinaiseen kohderyhmään, niin yleisön koostumus oli sen verran kirjavaa, että tunsin olevani ihan kotonani alusta alkaen.

Musiikillisesti ilta oli mielenkiintoinen. Toisin kuin perin usein suomalaisissa musikaaleissa, niin tässä esityksessä kaikki oikeasti osasivat laulaa, mikä oli todella hienoa. Ehdoton suosikkini esiintyjien joukossa oli Alexandritea esittänyt Katariina Tuoriniemi . Hänellä oli todella monipuolinen ääni, joka taipui alun heleän kauniista sävyistä suorastaan raakaan ilmeikkyyteen. Hienoa kuunneltavaa! Toivottavasti törmään häneen vielä joskus muulloinkin.

Itse esityksen huippuhetki oli puolestaan minun mielestäni lopun vampyyrisotilaiden uskollisuudenvala uudelle hallitsijalle (ehei, en aio pilata jännitystä kertomalla, kuka valitaan uudeksi hallitsijaksi – käykää itse katsomassa esitys!). Kyseinen pätkä oli komea sekä musiikillisesti että draamallisesti, joten siihen oli hyvä lopettaa.
Voin lämpimästi suositella tätä musikaalia syksyn pimeiden iltojen piristäjäksi. Minä ainakin huomasin kotimatkalla hymyileväni tyytyväisenä illan antiin.  Lippuja voi ostaa www.tiketti.fi


Narikka


Näyttämö



Varsha, Tobaz, Morion ja Condor







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti