keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Hakala, Karlström, Luttinen ja Pursio Savoy-teatterissa, 16.8.2020

 

Kun neljä suomalaista mieslaulajaa: baritoni (Tommi Hakala), tenori (Dan Karlström), basso (Sami Luttinen) ja bassobaritoni (Tuomas Pursio) päättävät pitää yhteisen 50-vuotisjuhlakonsertin, niin ohjelmiston kappaleet on varmasti suorastaan vaikea valita. Kaikesta päätellen konsertin laulut olikin koottu periaatteella jokaiselle jotakin: mukana oli sekä suomalaisia klassikkolauluja, oopperaa, operettia, musikaaleja että tangoja. Herroja säesti Hans-Otto Ehrström pianon ääressä.

Opiskelukavereista ehkä tunnetuin on Tommi Hakala. Hänen äänensä on todella komea, mutta minä jäin kyllä hänen kappalevalinnoissaan kaipaamaan jotain jykevää esitystä kuten vaikkapa Wagner-aariaa.  

Dan Karlströmin kevyt ääni ei ollut parhaimmillaan ooppera-aarioissa, mutta loppupuolen musikaaleissa hän oli omimmillaan. Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen Guldet blev till sand -kappaleessa (Kristina från Duvemåla -musikaalista) hän jo otti yleisönsä ja aplodit olivat sen mukaiset.

Sami Luttinen vei minun sydämeni ruhtinas Greminin aariassa Jevgeni Oneginista. Kyseinen aaria on muutenkin suosikkejani ja kun Luttinen vielä onnistui ääntämään venäjää erittäin hyvin suomalaiseksi, niin olin myyty. Luttinen osoitti illan aikana olevansa muutenkin erittäin monipuolinen laulaja, sillä hieno oli hänen tangonsakin (Kangastus) puhumattamaan Show Boat -musikaalin laulusta Ol’ man river. Suorastaan ihanat matalat äänet!

Tuomas Pursio esitti omana aarianaan Don Carloksesta Ella giammai m’amón, jota seurasi Filipin ja Suurinkvisiittorin duetto Luttisen kanssa. Tämähän on yksi oopperahistorian komeimmista kohtauksista, mutta ykköskaartiin tämä esitys ei kyllä yltänyt. Mutta Tango Desiréen Pursio esitti todella vetävästi. Ja mikäpä oli esittäessä, kun säestäjänä toimi harmonikan kanssa itse Raimo Sirkiä!

Ja mitäpä olisi konsertti ilman vierailevia tähtiä, joten lopussa lavalle saapui ensin Reetta Haavisto esittämään herrojen kanssa Lippen schweigen -laulun opeteretista Iloinen leski. Seuraavaksi lavalle saapuikin lisää laulajia (mm. Essi Luttinen) ja koko joukko kajautti Brüderlein und Schwesterlein -laulun Lepakosta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti