torstai 17. syyskuuta 2020

Helsingin Barokkiorkesteri Paavalinkirkossa, 12.9.2020

Sateisena lauantai-iltana Helsingin Barokkiorkesterin konsertti Paavalinkirkossa oli ihastuttavan tunnelmallinen musiikkielämys. Vaikka HeBon konserttiohjelma ja -paikka olivat koronan vuoksi muuttuneet, niin myös tämä esitys ja paikka olivat onnistuneita.

Konsertti alkoi Marc-Antoine Charpentierin pienoisoratoriolla Canticum in honorem Beatae Virginis Mariae. Teos on ikään kuin taivaan enkeleiden (urkukorokkeella laulaneet sopraanot Kajsa Dahlbäck ja Tuuli Lindeberg) sekä ihmisen (lattiatasolla laulaneet mezzosopraano Monica Groop, tenori Hugo Hymas ja baritoni Aarne Pelkonen) välistä vuoropuhelua. Jälleen kerran on todettava, että Tuuli Lindebergin ääni ja tekniikka sopii erinomaisesti barokkimusiikkiin. Hänen äänenstä todellakin kuulosti kuin taivaan enkeleiden laululta.

Vielä herkullisempi teos oli illan toinen esitys eli Johann Sebastian Bachin kantaatti Herz und Mund und Tat und Leben. Teos suorastaan tempaisi kuulijansa mukaan, solistit loistivat omissa aarioissan ja ihan viimeisenä kirsikkana oli upea lopetus Jesus bleibt meine Freunde. Tällaiseen teokseen ilta on hyvä päättää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti