torstai 17. syyskuuta 2020

Tapiola Sinfonietta ja Tuuli Takala Tapiolasalissa, 11.9.2020

Tapiola Sinfoniettan syksyn avajaiskonsertti oli omistetut Mozartille. Orkesteri esitti kaksi Mozartin sinfoniaa: Sinfonian nro 33 B-duuri KV 319 ja Sinfonian Nro 36 C-duuri KV 425 eli ”Linziläisen”. Näistä pidin enemmän jälkimmäisestä ja kiitos siitä kuuluu teokseen kuuluville patarummuille, joiden soittajaa Antti Rislakkia oli todella mielenkiintoista seurata. En ole aiemmin ymmärtänytkään, kuinka monipuolisesti patarumpujakin voidaan soittaa.  

Illan kapellimestari oli Jonas Rannila. Olen aiemmin kuullut häntä lähinnä oopperoiden kapellimestarina, mutta hyvin hän sai orkesterin soimaan sinfonioissakin. Hän innostuneisuuttaan oli miellyttävää seurata.

Illan lauluosuuden solistina oli sopraano Tuuli Takala. Itse konsertissa hän esitti kolme Mozart-aariaa. Vaikutuin aikoinaan ensimmäisen kerran Takalan äänestä, kun hän lauloi Yön kuningattaren roolin Kansallisoopperassa. Nyt hänen äänensä muutoksen kuuli selvästi ja odotan kiinnostuksella, mihin kaikkeen hän vielä muutaman vuoden kuluttua kypsyy.

Itse konsertin jälkeen Takala ja hänen säestäjänsä Tuula Hällström esittivät vielä konsertin jatkoilla suomalaisia lauluja. He lauloivat kaksi laulua Järnefeltiltä, Madetojalta ja Sibeliukselta. Minuun iski eniten Leevi Madetojan Yrtit tummat. Siinä oli jotain erityisen sydämeenkäyvää. Ylimääräisenä kuultiin vielä kaksi kansanlaulua: Läksin minä kesäyönä käymään sekä Minun kultani kaunis on, joista ensimmäisen sovitus oli varmasti kaunein koskaan kuulemani.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti