torstai 9. kesäkuuta 2022

Franz Schubertin Messu nro 6 Es-duuri Kallion kirkossa, 3.6.2022

Urkuyö ja aarian avajaiskonsertti oli tänä vuonna Franz Schubertin Messu nro 6 Es-duuri. Ilokseni Tapiolan ensiesityksen lisäksi konsertti tuotiin myös Kallion kirkkoon. Konsertissa oli mukana Tapiolan Sinfonietta ja Tapiolan Kamarikuoro sekä solistit ja kapellimestarina toimi Aapo Häkkinen. 

Kallion kirkko oli kaikkea muuta kuin täynnä, mutta ehkäpä innokkaimmat olivat jo rynnineet kuuntelemaan Tapiolan kirkon esityksen. Ohjelman alussa esitettiin Schubertin Intende voci, jossa tenori Tuomas Katajala oli solistina. Oikein viehättävä kappale.

Itse messu on musiikillisesti todella mielenkiitoinen ja pidin siitä kovasti. Puhaltimien rooli on suuri, mutta kyllä myös esim. patarummut pääsevät jyrisemään muutaman kerran oikein kunnolla.

Minulle messun kohokohta oli Credo, jossa solisteina oli kaksi tenoria (Tuomas Katajala ja Johan Krogius) ja sopraano (Anu Komsi). Credo alkaa kahden tenorin duetto-osuudella, mikä on aika harvinaista herkkua ja nautin siitä suunnattomasti. Mutta ei loppuosakaan, jossa mukaan liittyi vielä upea Anu Komsi yhtään hävinnyt alkuosalle. Kaiken kaikkiaan ilta oli todella hieno ja upea avaus festivaalille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti