torstai 9. kesäkuuta 2022

Muumiooppera Aleksanterinteatterissa, 28.5.2022

Ilkka Kuusiston Muumiooppera sai ensi-iltansa vuonna 1974 ja siitä on ollut harvakseltaan esityksiä sen jälkeen. Minä kävin katsomassa sen viimeksi vuonna 2017 Helsingin konservatoriossa ja nyt oli vuorossa Satakunnan Musiikkijuhlien ja Opera Boxin yhteistuotanto Aleksanterin teatterissa.

Juoni perustuu löyhästi Tove Janssonin Vaarallinen juhannus kirjaan ja toinen näytös sijoittuu oopperataloon. Muumilaaksossa tulvii ja kaikki valjastetaan pelastamaan oopperataloa, joka on lähtenyt tulvassa kellumaan.  

Oopperan musiikki on vähän sekametelisoppaa ja lainauksia on vähän kaikkialta, mutta ainakin lapsikatsojat näyttivät innostuvan esityksestä. Itse en tällä kertaa laulamisesta juuri innostunut, mutta visuaalisesti esitys oli ihan mukava, vaikka Aili Ojalon lavastusta ja Tyra Thermanin puvustusta tietysti rajoitti muumien ikonisuus ja tekijänoikeudet. Puvut kyllä taisivat olla kierrätettyjä vuoden 2017 esityksestä, mutta toisaalta kierrätyshän on ekologista. Ja mukavan lisänsä esitykseen toi myös se, että ohjaaja Ville Saukkonen hyppäsi yhdessä kohtauksessa hattivatiksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti