torstai 9. kesäkuuta 2022

Kansallisoopperan lämpiökonsertti, 21.5.2022

Tämän kevään viimeinen Musiikkia lämpiössä -konsertti Suomen Kansallisoopperassa olikin todella positiivinen kokemus. Konsertti oli mielenkiintoinen sekoitus ranskankielistä ja saksankielistä oopperaa ja liedejä, ja mausteeksi oli lisätty hieman venäjänkielisiä lyhyitä lauluja.

Mezzosopraano Anna Erokhina oli iltapäivän ahkerin esiintyjä, sillä hän lauloi Carmenin aarian Habanera Georges Bizet’n oopperasta Carmen, Nicklauksen aarian Vois sous l’archet frémissant sekä Nicklauksen romanssin Voyez-la sous son éventail Jacques Offenbachin oopperasta Hoffmannin kertomukset sekä osia Gustav Mahlerin laulusarjasta Lieder eines fahrenden Gesellen. Pidin Erokhinan äänestä ja hän oli myös esiintyjänä varsin hyvä.

Hoffmannin kertomukset olivat päivän sana, sillä myös Polina Liiv ja Tatjana Romanova-Vorontsova esittivät siitä dueton Belle nuit, ȏ nuit d’amour barcarolle. Esitys ei ollut mitenkään erityisen mieleenpainuva, mutta ihan mukiinmenevä kuitenkin.  

Johanna Lehesvuo esitti hieman harvinaisemman kappaleen eli Helianen aarian Ich ging zu ihm Erich Wolfgang Korngoldin oopperasta Das Wunder der Heliane. Tämä aaria on hyvin monipuolinen ja vaatii laulajaltaan paljon. Lehesvuo selvisi urakasta kuitenkin kunnialla.  

Monipuolisesta kattauksesta huolimatta minun suosikkini lämpiöteoksista oli Igor Stravinskyn Kolme japanilaista runoa, jotka lauloi Tatjana Romanova-Vorotsova pienen orkesterin säestämänä. Aivan hurmaavia pieniä tunnelmapaloja ja orkesterin soitto oli aivan upeata. Hienoa, että lämpiössä esitetään myös vähän erikoisempia teoksia, joihin ei ihan joka lavalla törmääkään.

Igor Stravinskylta oli myös toinen pienoislaulusarja Pribaoutki, jonka lauloi Natalia Vinogradova toisen pienen orkesterin säestämänä. Sekin oli ihan mukava, mutta hävisi kyllä japanisille runoille.

Väliajan jälkeen Dong-Hoon Han esitti jälleen kolme laulua (toiset kuin vapunaattona) Franz Schubertin Winterreisesta. Täytyy sanoa, että ihailen syvästi hänen innostustaan Winterreiseen, vaikka hän ei ihan minun makuuni ole teoksen tulkitsijana.

My Johansson lauloi tällä kertaa Ariadnen aarian Es gibt ein reich Richard Straussin oopperasta Ariadne auf Naxos. Johansson teki tälläkin kertaa minuun mielenkiintoisen vaikutuksen.  

Yllämainitussa Mahlerin laulusarjassa, jossa Anna Erokhina lauloi osan lauluista, toinen laulaja oli Joonas Orrain.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti