torstai 19. toukokuuta 2022

Helsingin Barokkiorkesterin äitienpäivän konsertti Musiikkitalossa, 8.5.2022

Helsingin Barokkiorkesterin äitienpäivän konsertti oli jälleen kerran todella mukava kokemus. Olen suuri Helsingin Barokkiorkesterin ystävä ja musiikkimaailma olisi todella paljon köyhempi ilman tätä orkesteria. Ensin näytti siltä, että Musiikkitalon konserttisali jäisi tällä kertaa puolityhjäksi, mutta niin se vain viime tingassa täyttyi, joten muutkin olivat löytäneet tämän mielenkiintoisen konsertin.

Konsertin solisteina olivat sopraano Liliya Gaysina ja viulisti/kontratenori Dmitry Sinkovsky, joista ainakin Sinkovsky on HeBo:n vakiovieras.  

Konsertin aloitti Gaysina Antonio Vivaldin In furore iustissimae iraella. Suorastaan upea esitys. Teos vaatii äärimmäistä äänen hallintaa vaikeissa kuvioissa, mutta Gaysina selvisi siitä upeasti.

Seuraavaksi esitettiin Johann Sebastian Bachin viulukonsertto g-molli (solistina Sinkovsky) ja cembalokonsertto D-duuri (solistina Aapo Häkkinen). Molemmista pidin, vaikka niissä ei tietenkään laulua ollut mukana.  

Viimeisenä varsinaisena numerona oli Georg Friedrich Händelin Il Duello amoroso, jossa Gaysina ja Sinkovsky esiintyivät yhdessä. Gaysinan sopraanoahan oli kuultu jo alussa, mutta nyt myös Sinkovsky lauloi. Hänelläkin on todella kaunis ääni, joten sitä oli ilo kuunnella.

Ylimääräisenä he lauloivat vielä Kleopatran ja Julius Caesarin dueton Caro! Bella! Più amabile beltà Georg Friedrich Händelin oopperasta Giulio Cesare. Aivan upea esitys sekä musiikillisesti että tulkintana. Ei siis ihme, että yleisön aplodeille ei meinannut tulla loppua.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti