tiistai 14. elokuuta 2018

Aleksanteri II:n aikaan Elimäellä, 11.8.2018


Ei kesää ilman kansanoopperaa – tällä kerralla Elimäellä esitetään Jouni Sjöblomin teosta Aleksanteri II:n aikaan, joka kertoo alueen tapahtumista, kuten rautatien ja sillan rakentamisesta kyseisen tsaarin vallan aikana. Teoksen on ohjannut Piia Kleimola ja orkesterina toimii Vokki-yhtye johtajanaan Jouni Sjöblom itse.

Jo Elimäen museoalueelle saapuessa huomasi, että järjestelyt olivat huippuluokkaa. Parkkipaikalla autojen ohjailijoita oli riittävästi, vesipisteitä oli ripoteltu pitkin ja poikin museoaluetta ja kahvipisteitäkin oli useita ja niihin myytiin kahvilippuja ennakkoon jonojen vähentämiseksi. Harvoin kaikki on näin hyvin organisoitu yleisötapahtumissa.

Itse esityskin sujui erinomaisesti. Suurin osa teoksesta oli yhteislaulua ja tämä olikin varmaan hyvä ratkaisu, kun kyseessä ei kuitenkaan ole ammattioopperaseurue. Musiikki koostuu teosta varten sävelletyistä lauluista sekä muista ajan henkeen sopivista lauluista (esim. Maamme-laulu). Oma suosikkini oli Aleksanteri II:n aikaan –laulu, jossa eri äänialojen melodian kulut soivat todella hienosti yhdessä. Jouni Sjöblomin työpanosta ei voi kuin kehua.

Esitys ei kuitenkaan koostunut pelkästään lauluista, vaan mukana oli paljon muutakin. Välillä tuntui suorastaan, että silmät eivät edes riittäneet seuraamaan kaikkea lavalla tapahtuvaa. Mukana oli tanhuseura Kasareikka, joka innostuneesti esitti useita tansseja sekä taitavia nuoria esiintyjiä Tykkimäen sirkuskoulusta (itse tykästyin varsinkin karhuun, joka kävi irvistelemässä minulle).

Esiintyjistä haluaisin nostaa vielä esiin Aleksanteri II:sta esittäneen Hannu Kuoppamäen, jonka koko olemus henki keisarillista arvokkuutta, sekä mm. Jaalan rinssiä lapsena esittäneen Luukas Kaskimaan. Hän todella eläytyi rooleihinsa.

Näytöksiä on vielä useampia jäljellä (viimeinen 26.8.), joten suosittelen kaikille kesäretkeä Elimäelle. Lippuja voi ostaa myös ennakkoon https://www.netticket.fi/kansanooppera.

 
Esiintyjät

Esiintyjät

Kasureikka

Vokki-yhtye

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Pienenä korjauksena, että esityksiä on jäljellä useampia, aina 26.8. saakka.

    VastaaPoista