torstai 2. elokuuta 2018

Tuomas Katajala Espoon tuomiokirkossa, 26.7.2018


Tämän kesän eniten odottamani musiikkitapahtuma kuului myös Espoon Urkuyö ja Aaria festivaalien ohjelmistoon; kyseessä oli Tuomas Katajalan konsertti Espoon tuomiokirkossa. Kenellekään blogiani seuranneelle ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että olen Katajala-fani. Olin alun perin odottanut, että ohjelmistossa olisi ollut ooppera-aarioita, mutta konsertin ohjelmisto koostui kokonaan Mozartin ja Richard Straussin lauluista. Mutta jos saanen lainata American Idolin tuomarin Randy Jacksonin sanontaa, niin Katajala voi laulaa minun puolestani kyllä vaikka puhelinluetteloa ja silti varmaankin ostaisin lipun hänen konserttiinsa.

Eikä Katajala nytkään pettänyt odotuksia; hänen laulunsa oli jumalallisen kaunista, hallittua ja tunteisiin käyvää. Ennen kuumuuden vuosi pidettyä pientä väliaikaa lauletuista Mozartin kappaleista pidin eniten Erolaulusta (Das Lied der Trennung). Se oli uskomattoman kaunis ja koskettava laulu, jossa Katajan ääni suorastaa repi sydäntä rinnasta.


Straussin kappaleista suosikkejani taas olivat Omistus (Zuneigung) ja Huomenna! (Morgen!). Tosin Katajala esiintyi niin hienosti, että suosikkien valinta on jo hiuksien halkomista, mutta kaipa meille kaikille aina joitakin henkilökohtaisia suosikkeja muodostuu.


Ylimääräisenä kappaleena Katajala lauloi konsertin lopuksi vielä Carl Sjöbergin Tonerna. Ihastuttava lopetus konsertille; en usko koskaan kuulleeni noin kaunista versiota kyseisestä kappaleesta.
Ja tietenkin kaikki kunnia säestäjänä toimineelle Erkki Korhoselle pianon ääressä. Hänen ja Katajalan yhteistyö pelasi oikein hyvin yhteen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti