tiistai 26. heinäkuuta 2022

Andrei Kymach Espoon tuomiokirkossa, 7.7.2022

Tänä vuonna Espoon urkuyö & aaria oli onnistunut saamaan esiintyjäksi ukrainalaisen baritonin Andrei Kymachin, joka voitti vuonna 2019 BBC Cardiff Singer of the World -palkinnon. Hänen säestäjänään oli pianisto Hans-Otto Ehrström.

En tiedä, onko illan ohjelmisto Kymachille tyypillinen, mutta mikäli se ei muuten ollut, niin ainakin tässä tilanteessa, kun laulajan kotimaa Ukraina on sodassa, oli hyvin ymmärrettävää, että ohjelmisto koostui nimenomaan ukrainalaisten säveltäjien teoksista. Laulut olivat osittain hyvinkin isänmaallisia, tunteisiin vetoavia, jopa sotaisia, mutta toki mukana oli myös joku kevyempi, humoristisempi laulu (esim. Kyrylo Stetsenkon Tsaari Gorokh).

Kymachilla on erittäin voimakas, hieno ääni, jonka hän antoi todella kaikua suurimman osan iltaa. Aloin jo epäillä, että hän ei osaakaan käyttää pianissimoa, kun hän sentään hieman väläytti sitä jossain laulussa. Mutta suurelta osin ilta siis oli aikamoista tykitystä.

Ehrströmin säestys oli tutun ammattitaitoista ja hän esitti illan keskellä myös muutaman pianoteoksen, joista Johann Sebastian Bachin (Busoni) Chaconne ei ollut tyypillisin resitaalin välisoittoteos, sen verran pitkä ja monipuolinen se on. Mutta hienoa kuunneltavaa se kyllä oli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti