keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Merikanto laulukilpailun finaali Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla, 16.7.2022

Viides Merikanto-laulukilpailu järjestettiin Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla (Mäntyharjun kirkossa). Kilpailu on tarkoitettu 38-vuotiaille tai sitä nuoremmille laulajille. Pääsin katsomaan loppukilpailua, mihin osallistui kuusi laulajaa (baritoni Toni Hintsala, sopraano Heta Sammalisto, baritoni Henri Tikkanen, sopraano Maria Turunen, baritoni Kristian Lindroos ja mezzosopraano Ruusu-Maaria Broussou).

Kilpailut ovat aina mielenkiintoisia tapauksia, koska osallistujilla on eri äänialat ja -tyypit ja sekä heidän taustansa että tulkintansa ovat erilaisia. Joskus voi olla erittäin kiintoisaa kuulla erilaisia tulkintoja samasta kappaleesta eri laulajilta. Sitten voikin olla makuasia, mikä on paras tulkinta. Ja ainakin tässä kilpailussa kuuli, mikä merkitys on säestäjällä. Jotkut säestäjät nyt yksinkertaisesti olivat huomattavasti parempia kuin muut.

Loppukilpailussa jokainen kilpailija laulaa kaksi laulua Oskar Merikannolta ja yhden laulun hänen pojaltaan Aarre Merikannolta. Ainakin tällä kertaa laulajat olivat valinneet pääosin eri lauluja ja jotkut niistä olivat vähemmän tunnettuja, joten esityksiä oli erittäin kiinnostavaa kuunnella.  

Minun on pakko sanoa, että parhaimmat laulajat erottuivat joukosta varsin selvästi. Kolmas palkinto meni Toni Hintsalalle, joka lauloi hyvin, joskin mina jäin kaipaamaan vähän lisää syvyyttä tulkintaan. Oma suosikkini – Maria Turunen – tuli toiseksi. Hänellä on upea, tumma ääni ja hän lauloi (jälleen minun mielestäni) upeasti myös Laatokan, jota yleensä laulavat matalampiääniset miehet. En usko, että kukaan yllättyi voittajasta, joka oli Kristian Lindroos. Hänellä on paljon esiintymiskokemusta ja hän on jo paikkansa lunastanut oopperalaulaja, joten hänellä oli muihin nähden aikamoinen etulyöntiasema. Ja hän tietenkin myös lauloi todella hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti