tiistai 26. heinäkuuta 2022

Seicento Italiano Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa, 2.7.2022

Janakkalan barokki tarjosi tänäkin vuonna hienoja konsertteja, joista yhteen onnistuin ehtimään. Croatian Baroque Ensemble esitti konsertin nimeltä Seicento Italiano, jossa esitettiin nimenomaan italialaista parokkimusiikkia pääosin 1600-luvun alusta. Ihan kaikkia säveltäjiä en tuntenut ennalta, mutta sen verran tuttujakin nimiä ohjelmassa esiintyi, että uskoin edessä olevan hienon illan ja en todellakaan joutunut pettymään.

Konsertti pidettiin Pyhän Laurin kirkossa, joka vihittiin käyttöön vuonna 1520. Se on kesäisin ns. tiekirkko, joten jos ajatte joskus sitä kautta, niin kehoitan käymään tutustumassa tähän viehättävään keskiaikaiseen kivikirkkoon.

Croatian Baroque Ensemblen esitys oli upeata musisointia, mutta illan ehdoton helmi oli heidän solistinaan laulanut nuori sopraano Nikolina Hrkac. Hänellä oli nuoreksi laulajaksi käsittämättömän kypsä ja taipuisa, upea ääni. Varsinkin viimeisenä numerona esitetyssä Quell’usignolo-aariassa Antonio Caldaran oratoriosta Sancta Ferma hän oli ilmiömäinen liverrellessään kuin satakieli aarian kuvioita. Ei ihme, että yleisö hakkasi kätensä helliksi esityksen päätteeksi. Ylimääräiseen numeroon orkesteri tarjosi kunnon makupalan, kun he soittivat saman aarian jäljitellen solistin laulua. Se oli todella hauskan kuuloista, joskin laulumusiikin ystävänä, olen ehdottomasti sitä mieltä, että aaria oli laulettuna vielä parempi.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti