keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Ludovic Tézier ja Cassandre Berthon Savonlinnan oopperajuhlilla, 17.7.2022

Baritoni Ludovic Tézier ja hänen vaimonsa sopraano Cassandre Berthon pitivät yhteiskonsertin Savonlinnan oopperajuhlilla (Olavinlinnassa). Heidän säestäjänään toimi Hans-Otto Ehrström. Pariskunnasta Tézier on ehdottomasti menestyneempi ja yksi tunnetuimmista Giuseppe Verdin oopperoiden baritoni-roolien tulkitsijoista.

Siksipä olikin pieni pettymys, kun konsertin ensimmäinen osa oli pelkkiä Wolfgang Amadeus Mozartin aarioita ja duettoja. Nätistihän solistit niitä lauloivat, mutta eivät ne mitenkään päräyttäviä olleet. Tässä vaiheessa aloin jo pohtia, tuliko kallis lippu ostettua ihan turhaan. Tämä usein onkin konsertoivien avioparien ongelma, sillä useimmiten toinen heistä on selkeästi parempi kuin toinen ja jos ohjelmaan halutaan rakentaan jonkinlaista tasapainoa, niin siitä tulee helposti heikomman laulajan vuoksi vähän heppoista laulamista. Cassandre Berthon lauloi kyllä ihan nätisti, mutta hänen äänityyppinsä oli kevyempi ja mielestäni hän suoriutui parhaiten operettityyppisisissä lauluissa.

Mutta onneksi konsertin toisessa osiossa päästiin sentään asiaan. Ja pankin räjäytti viimeistään Tézierin tulkinta Posan ariasta ”O Carlo, ascolta” Giuseppe Verdin oopperasta Don Carlo(s). Mieletön tulkinta ja yleisön aplodeista ei meinannut tulla loppua. Vihdoinkin ymmärsin, miksi Tézieriä pidetään niin hyvänä Verdin tulkkina. Kyllä hän kaikki kehut on ansainnut.   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti