keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Rossini & Co Rossini-festivaaleilla Bad Wildbadissa, 23.7.2022

Bad Wildbadin Rossini-festivaalin yhteydessä järjestetään yleensä myös mestarikurssi, jossa nuoret laulajat eri puolilta maailmaan saavat opetusta. Tällä kertaa kurssin pitäjä oli Raúl Giménez – kuuluisa argentiinalainen bel canto -tenori.

Mestarikurssilla oli yksitoista osanottajaa ja yksi heistä oli ilokseni suomalainen sopraano Iida Antola. Mestarikurssi pitää festivaalilla konsertin (Rossini & Co), jossa jokainen esittää jonkun bel canto -aarian ja sen lisäksi mukana on joitain ensemble numeroita. Lopuksi kurssin parhaat laulajat palkitaan. Yleensä parhaat laulajat kutsutaan esiintymään jossain tulevien festivaalikausien oopperoissa.

Jälleen on pakko sanoa, että parhaiden laulajien tunnistaminen ei ollut mitenkään erityisen vaikeaa. Miesten voittaja bassobaritoni Jusung Gabriel Park esitti Leporellon aarian ”Madamina, il catalogo è questo” Wolfgang Amadeus Mozartin oopperasta Don Giovanni juuri niin varmasti ja vaivattomasti kuin se parhaimmillaan on. Ja naisten voittaja olikin sitten Iida Antola (joka muuten voitti myös yleisöpalkinnon), joka esitti Fiordiligin resitatiivin ja aarian ”Ei parte – Per pietà, bén mio, perdona” Mozartin oopperasta Cosi fan tutte. Olipa taitavaa laulua ja esiintymistä! En yhtään ihmettele, että hän oli myös yleisön suosikki ja sai pitkään jatkuvat raikuvat aplodit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti