keskiviikko 17. elokuuta 2022

Matti & tytöt Turun musiikkijuhlilla, 14.8.2022

En ole varsinaisesti iskelmien ystävä, mutta kiinnostavat laulajat saattavat saada myös minut houkuteltua iskelmäkonserttiin. Kun Turun musiikkijuhlat tarjosivat Matti Salmisen, Lilli Paasikiven ja Mari Palon yhteiskonserttia iskelmien parissa, niin ajattelin, että mikäpä ettei. Konsertti järjestettiin Ruissalon telakalla vanhassa veneveistämössä, mikä oli sinänsä ihan mukava paikka, mutta helteisenä päivänä vähän turhan kuuma ja tuolit olivat tosi kapeita, joten hikoilulta ei oikein voinut välttyä.

Itse konsertti oli ihan viihdyttävä. On selvää, että Salminen, Paasikivi ja Palo osaavat laulaa, vaikka Salminen on jo aikoja jäänyt eläkkeelle ja Paasikivikin siirtynyt estradeilta pois. Salminen sähelteli konsertin aikana nuottiensa kanssa (osan aikaa varmaan oikeasti, mutta ehkäpä osittain myös showmiehen tavoin), mutta se ei vaikuttanut hänen lauluunsa. Hämmästyttävän hyvin hänen upea bassonsa edelleen iskelmissä soi hieman kypsemmästä iästä huolimatta ja oli todella hienoa kuulla hänen lauluaan ehkäpä viimeistä kertaa ikinä. Paasikivi lauloi oman osuutensa taitavalla rutiinilla. Mari Palon esitys oli todella ihastuttavan pirteä ja ammattitaitoinen.

Orkesteri: Petteri Ilvonen (viulu), Eero Ignatius (kontrabasso) ja Jukka Nykänen (piano) oli erinomainen ja Nykänen sovitukset lauluista olivat uskomattoman hyviä. Kokonaisuutena konsertti oli oikein mukava kokemus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti